Під Офісом президента люди зібралися на акцію підтримки активіста Стерненка

Сьогодні, 27 лютого, під будівлею Офісу президента влаштували другу за тиждень акцію на підтримку активіста Сергія Стерненка, якого засудили до 7 років ув'язнення.

Про це повідомляє Громадське.

Так, станом на 12:00 була заповнена людьми майже вся площа під будівлею ОП. Зазначається, що прийшли на акцію кілька тисяч людей.

Як зазначається, в руках учасників акції плакати, зокрема з написами «Ні репресіям!», «Коли прийдуть за Аваковим?», «Яке верховенство, таке і право».

Цього разу прохід на вулицю Банкову і підхід до самого Офісу президента був повністю відкритий, на відміну від 23 лютого, коли правоохоронці його перекрили.

Людям безкоштовно роздають плакати з написами «Аваков — чорт», «Венедіктову у відставку», «Волю Стерненку» тощо.

Неподалік від будівлі Офісу президента перебувають поліцейських авто, біля натовпу чергує багато правоохоронців. Поруч стоять і пожежні машини. Проте зіткнень з правоохоронцями не фіксували.

Звідти учасники акції рушили до Офісу генерального прокурора. Дорогою вони палили димові фаєри.

Після прибуття до Офісу генпрокурора протестувальники продовжили палити фаєри. Частину із них демонстранти кидали в сторону будівлі ОГП.

Учасники акції вигукували слова на підтримку Сергія Стерненка, а також критикою міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та генпрокурорки Ірини Венедіктової.

Нагадаємо, 23 лютого Приморський суд Одеси засудив Стерненка до семи років і трьох місяців ув’язнення з конфіскацією половини наявного майна за обвинуваченням у розбої та незаконному зберіганні зброї.