Після рішення суду з активіста Ратушного браслет не зняли – адвокатка

Адвокатка справ Майдану Євгенія Закревська заявила, що поліція продовжує перевіряти присутність активіста руху «Захистимо Протасів Яр» Романа Ратушного та не зняла з нього браслет стеження після скасування запобіжного заходу в Апеляційному суді.

Про це вона повідомила у Facebook.

«Апеляційний суд скасував домашній арешт і відмовив у обранні будь-якого запобіжного заходу. Ухвалу колегія оголосила в прямому етері в присутності сторін (і прокурора в тому числі)», - наголосила Закревська.

За словами адвокатки, рішення вже набрало законної сили, а Ратушний й досі залишається у браслеті і стеження за місцем перебування активіста відбувається й досі.

«Прокурор Мрачко (який власними вухами чув ухвалу Суду і відповідальний за її виконання) і слідчий, як би це коректно сказати..., відморозились... Центр моніторингу, де одягали браслет "нічого не знає про скасування ухвали", "прокурор не повідомив" і "тупо немає повноважень", "інструкція 480"», - розповіла Закревська.

Вона додала, що поліція продовжує приходити додому к активісту з контролем, а візит Ратушного до центру моніторингу з вимогою виконати рішення суду розглядають як порушення домашнього арешту.

Адвокатка наголосила, що це грубе порушення, яка несе за собою кримінальну відповідальність: стаття 382 ККУ - умисне невиконання вироку, вчинене службовою особою. Пункт 3 відповідної статті передбачає можливість ув'язнення службових осіб, які не виконують ухвалу суду, на строк від 3 до 5 років.

Нагадаємо, 21 квітня Київський апеляційний суд скасував домашній арешт активісту Роману Ратушному за хуліганство під час акції протесту під Офісом президента 20 березня.