Податкова служба у листопаді запустить чат-бот для платників податків

Державна податкова служба у листопаді запускає через соцмережі чат-бот, за допомогою якого платники податків зможуть отримати інформацію про стан своїх розрахунків, результати обробки документів та нагадування про необхідність подання звітності чи сплату податків.

Про це на брифінгу сказав голова Державної податкової служби Олексій Любченко.

«У листопаді ми запускаємо tax-сервіс бот через месенджер, телеграм та вайбер. На першому етапі буде можливість отримати стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні і облікові дані, повідомлення про результати обробки документів, а також нагадування про необхідність подання звітності та сплати податків. На другому етапі - перехід до сплати податків у два кліки і власне оповіщення про виникнення податкового боргу. Наразі цей бот тестується», - сказав Любченко.

Він нагадав, що Державна податкова служба у два способи може надати адміністративні послуги - або у центрах обслуговування платників податків, або в електронному вигляді.

«У минулому році ми мали 4,2 млн адмінпослуг, які надавалися в центрах обслуговування. На сьогодні кількість зменшилась до 3,7 млн, і це говорить про те, що люди активно освоюють цифрові технології», - зауважив керівник ДПС.