Понад 33 тисячі українців подали заяви на отримання 8000 гривень допомоги - Мінцифри

За першу добу, 14 грудня, на державному порталі "Дія" для отримання 8 тисяч гривень матеріальної допомоги у зв'язку з карантинними обмеженнями успішно змогли подати заяви понад 33 тисячі людей. 

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства цифрової трансформації України.

З моменту запуску послуги "Одноразова матеріальна допомога ФОПам та найманим працівникам" сотні тисяч користувачів одночасно намагалися подати заяву.

«Зараз маємо понад 1000 запитів в секунду.  Це вплинуло на стабільність роботи застосунку і порталу "Дія"», - зазначили у Мінцифри.

Також у міністерстві додали, що якщо у вас не виходить подати заяву, зробіть паузу і спробуйте пізніше: «Команда Мінцифри зараз працює над оптимізацією роботи з великим навантаженням. Подати заяву на отримання допомоги можна з 14 до 31 грудня включно».

«Якщо ви вже подали одну заяву, не намагайтесь надсилати одразу ще одну. Про всі статуси вашої заяви ви можете дізнатися у вашому кабінеті громадянина на порталі "Дія" або через push-сповіщення у застосунку. Інформація про зарахування коштів надійде від вашого банку», - рекомендує керівник проєкту "Дія" Мстислав Банік.

Крім того, у Міністерстві цифрової трансформації підкреслили, що отримати виплату можна лише через "Дію". 

«Не ведіться на фейкові новини, шахраїв та сервіси, які пропонують перерахувати гроші, щоб отримати виплату. Не передавайте свої дані третім особам», - зауважили у відомстві. 

Як раніше повідомлялося, в Кіберполіції також попередили про шахраїв, які намагаються нажитися на тлі попиту на отримання допомоги.

Нагадаємо, з 14 до 30 грудня фізичні особи-підприємці (ФОПи) та наймані працівники, яким скоротили робочий час через карантинні обмеження, можуть подати заяву на отримання одноразової матеріальної допомоги у розмірі 8 тисяч гривень.