Порошенко дав грошей на заставу генералу Марченку

Гроші, яких не вистачає на заставу генералу Дмитру Марченку, додає сім'я Петра Порошенка. Про це п'ятий президент України повідомив під час благодійного концерту, який проводився Гуртом Ot Vinta! з метою збору коштів для внесення застави у 20 млн гривень за генерала Марченка.

"Мені повідомили, що вже більше 3 тисяч людей за три дні взяли участь у марафоні зі збору коштів для визволення генерала Дмитра Марченка. Кожен дав скільки зміг. Дякую кожному з вас!" - сказав Порошенко.

"Вчора, коли ми з родиною були на службі Божій, предстоятель нашої церкви розповідав притчу про багатих. Там йшлося про те, що коли збирали гроші, Господь подякував вдовиці, яка віддала найменшу копійчину. І коли в Господа запитали, чому так, адже хтось дав набагато більше, Спаситель відповів: "Ви дали частину того, що ви маєте, а вдовиця віддала все. І зараз уповає лише на Господа", - розповів експрезидент.

Порошенко пообіцяв, що буде брати участь у звільненні із СІЗО Дмитра Марченка.

"Кожен дав різні гроші. Може й останні. Але він не зміг залишитися байдужим. Кожному з вас за кожну копійку - велике дякую! Генерала Марченка ми витягнемо! Решту додасть наша родина", – заявив політик.

Під час благодійного концерту стало відомо, що 19 мільйонів гривень для звільнення кіборга Марченка з СІЗО внесла родина Петра Порошенка, повідомила пресслужба партії "Європейська солідарність".

"Щиро дякую кожному, хто не залишився осторонь акції і долучився до збору коштів на підтримку кіборга Дмитра Марченка. Разом – ми сила!" - додав п'ятий президент.

Нагадаємо, 6 листопада Державне бюро розслідувань оголосило підозри начальнику Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України генерал-майору Дмитру Марченку, а також чотирьом його заступникам. Їх підозрюють в закупівлі на 60 млн гривень неякісних, згідно з висновком ДБР, бронежилетів "Корсар" для ЗСУ.

11 листопада Печерський суд постановив заарештувати Дмитра Марченка з можливістю виходу під заставу в 76 млн гривень.

28 листопада Апеляційний суд Києва зменшив Марченку суму застави до 20 млн гривень, але залишив його в СІЗО.