Прем'єр-міністр не бачить підстав оголошувати надзвичайний стан в Україні

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що наразі ситуація в Україні з коронавірусом не потребує оголошення надзвичайного стану. Про це він заявив в етері телеканалу ICTV.

«На даний момент немає потреби запроваджувати надзвичайний стан в Україні. Надзвичайний стан запроваджується дійсно тоді, коли є надзвичайні події. Сьогодні розвиток коронавірусу в Україні є доволі помірним, на відміну від багатьох країн Європи», — сказав він.

Прем'єр також нагадав, що у кожній області після появи першого підтвердженого випадку коронавірусу запроваджується стан надзвичайної ситуації, який затверджує Кабмін.

«Поки що цих заходів достатньо для того, щоби ефективно управляти в тих регіонах, де захворювання з’явилось, і в країні в цілому. Цього тижня так не виглядає, що є потреба вводити надзвичайний стан в Україні», — зауважив Шмигаль.

В Україні за останніми даними офіційно підтверджено 73 випадки інфікування коронавірусом COVID-19: у Чернівецькій (25), Житомирській (2), Київській (5), Донецькій (1), Дніпропетровській (2), Івано-Франківській (5), Львівській (2), Тернопільській (1) Черкаській (1) областях і в Києві (29). Три з них летальні — померли 71-річна жінка у Житомирській області, 56-річна жінка — в Івано-Франківській та 33-річна — у Чернівецькій. Водночас один пацієнт з Чернівців одужав.