ПриватБанк вручив Коломойському і Боголюбову ізраїльський позов через газету

ПриватБанк опублікував у газеті «Голос України» позов ізраїльського суду своїм колишнім власникам Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову. Йдеться про виведення 600 мільйонів доларів з банку.

Про це повідомила пресслужба ПриватБанку.

Також окрім Коломойського та Боголюбова, третім відповідачем є В'ячеслав Карташов - їхня давня довірена особа, яка наразі очолює Департамент юридичного супроводу «Укрнафта».

Таке вручення позову відбувається відповідно до Гаазької Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах.

У ПриватБанку нагадали, що раніше Коломойському та Боголюбову вже вручали належним чином позов в Ізраїлі, проте вони та Карташов намагалися цього уникнути.

Тому позов у «Голосі України» публікують для усунення будь-яких аргументів з боку відповідачів про те, що їм нібито його неналежним чином вручили.

Йдеться про судовий процес, який «ПриватБанк» ініціював ще у грудні 2019 року. Тоді звернулася до окружного суду міста Тель-Авів із позовом щодо нібито незаконного привласнення 600 мільйонів доларів колишніми власниками. Ці кошти, як запевняють у ПриватБанк», вивели з 2007 по 2011 роки та розмістили на рахунку одного з ізраїльських банків (Israel Discount Bank).