ПриватБанк вже з 1 липня видаватиме іпотеку під 10% річних

Державний ПриватБанк з 1 липня 2020 року почне кредитувати людей в рамках державної програми «Доступне житло під 10%». Ставка становитиме 9,99% річних. Про це повідомили у пресслужбі банку.

Іпотеку можна буде отримати на строк до 20 років, а початковий внесок позичальника становитиме від 30% вартості житла.

Програма дозволяє придбати помешкання як на вторинному ринку, так і квартири у новобудовах, що введені в експлуатацію. Також у ПриватБанку переконують, що клієнти зможуть взяти у кредит житло за більш доступними, ніж на ринку цінами, яке запропонує банк.

«Така програма дозволить українцям покращити житлові умови на пільгових умовах — відсоткова ставка за кредитами на доступне житло становитиме 9,99% річних», — йдеться у повідомленні.

За попередніми підрахунками фахівців ПриватБанку, вже на початку впровадження державної програми «Доступне житло під 10%», пільговими умовами кредитування зможуть скористатися понад 300 тисяч українців.

Згодом такі кроки банку привітав президент України Володимир Зеленський, передає Офіс президента.

«Відсотки на придбання житла, які існували на ринку увесь час та й нині пропонуються багатьма банками, є для багатьох українців непідйомним вантажем. Радий, що банки розуміють це і роблять ефективні кроки, щоб зменшити ставку, аби кожен українець міг сам придбати собі житло», — зазначив Зеленський.

Раніше державний Укргазбанк оголосив про запуск іпотеки у Харкові під 8,8% річних. У лютому у ПриватБанку повідомили, що знизили ставки за іпотечними кредитами до 14,9-15,5% річних. У Національному банку прогнозували, що ставки за іпотекою мали впасти до 15% до кінця 2020 року.