П'ять врятованих моряків із затонулого судна Arvin повернулися до України

До Одеси сьогодні, 20 січня, прибули п'ятеро українських моряків, членів екіпажу судна Arvin, який затонув 17 січня в Чорному морі біля берегів Туреччини.

Про це повідомив керівник консульського відділу посольства України в Туреччині Андрій Білик в середу, 20 січня, передає Укрінформ.

«О 4:35 наші громадяни, члени екіпажу суховантажу Арвін, вилетіли з Анкари за маршрутом Анкара-Стамбул-Одеса. О 9:00 їх літак приземлився в Одесі», - сказав Білик.

Він додав, що напередодні кожен з врятованих членів екіпажу суховантажу поспілкувався з представниками Мінтранспорту Туреччини в рамках розслідування інциденту.

«У хлопців без протоколу взяли свідчення щодо обставин інциденту. Близько 10 вечора ці процедури були закінчені», - сказав консул.

Нагадаємо, 17 січня в Чорному морі біля берегів турецької провінції Бартин через негоду затонув суховантаж Arvin. Судно під прапором Палау і з екіпажем з 12 осіб (10 українців та 2 росіян) йшло з грузинського порту Поті до болгарського Бургасу з вантажем селітри.

Вдалося врятувати шістьох моряків, з яких п'ятеро українців. Також рятувальники знайшли тіла трьох загиблих моряків: двох громадян України та одного громадянина Росії (капітан судна). Берегова охорона Туреччини продовжує пошуки ще трьох членів екіпажу.