Рада пропонує легалізувати медичний канабіс

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №5596 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності».

Про це повідомила одна з ініціаторів проєкту закону, членкиня парламентського Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Ольга Стефанишина (фракція «Голос»), передає Укрінформ.

«Ми з колегами на базі Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування кілька місяців працювали над написанням тексту, який підтримає український парламент. Кількість депутатів, які вчора підписали проєкт закону, - 82. Це досить багато. Його номер 5596. Він уже зараз має з‘явитися на сайті Верховної Ради», – сказала Стефанишина.

Голова медичного Комітету ВР Михайло Радуцький наголосив, що мета законопроєкту – «легалізація саме медичного канабісу».

Він заявив, що медичний канабіс необхідний близько 2 млн українців.

«Кожен кущ, який вирощуватиметься для медичних цілей, матиме GPS трекер. Національна поліція зможе відслідковувати шлях від виробника до хворого. Це також буде контролюватися МВС та МОЗ», - додав Радуцький.

Також він зауважив, що цей законопроєкт «відповідає директивам Європейського Союзу».