Рада прийняла закон про надання допомоги бізнесу на період карантину в «червоних» зонах

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №5300 про виплату допомоги бізнесу в регіонах, які потрапили до «червоної» зони карантину.

За відповідний документ проголосували 307 народних депутатів. Його ухвалили за скороченою процедурою, повідомляє пресслужба парламенту.

Так, відповідно до закону, держава повинна бути виплатити ФОПам та найманим працівникам підприємств, які постраждають через суровий карантин, по 8 тисяч гривень, як це було взимку.

Такі виплати стосуватимуться застрахованих людей, які є найманими працівниками суб’єктів господарювання у «червоних» зонах епідемічної небезпеки.

«Застрахована особа має право звернутися із заявою про виплату допомоги протягом 30 днів із дня запровадження на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, підприємці зможуть отримати допомогу як із держбюджету, так і від місцевої влади. Порядок виплати допомоги застрахованим особам за рахунок коштів місцевих бюджетів визначається органами місцевого самоврядування відповідно до закону.