«Розплавлений свинець у горлянку»: пропагандист «ДНР» мріє про покарання за українську мову

Пропагандист «ДНР» Олександр Дмитрієвський написав, що мріє дожити до тих часів, коли тільки за слово, сказане українською, будуть "заливати в горлянку розплавлений свинець". Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст і блогер Денис Казанський.

Журналіст підкреслив, це не перебільшення та не метафора.

"Якщо хтось досі не знав, з якого боку на Донбасі воюють нацисти, то тепер відповідь на це питання очевидна. Бойовики воюють не з міфічними карателями. Вони воюють з українським народом, і відкрито проголошують своєю метою геноцид за мовною та етнічною ознакою. Дмитрієвський - не якийсь там випадковий шизофренік з вулиці. Це ветеран проросійського руху Донбасу. Друг і соратник Володимира Корнілова, разом з яким ще на початку 90-х створював «Інтердвіженіе Донбасу». Член Ізборського клубу, постійний учасник етерів «ДНРовських» телеканалів та автор російських ЗМІ", - зауважив Казанський.

Журналіст зазначив, що дуже важливо піддавати такі епізоди максимальному розголосу, щоб ця інформація доходила, в тому числі, і до європейської аудиторії.

"Сьогодні багато наївних європейських лівих співчувають бойовикам «Л/ДНР» і бачать в них борців проти фашизму, тому важливо на конкретних прикладах показувати їм, що насправді під ширмою «антифашистів» на Донбасі діє нацистський непотріб", - додав Казанський.