Розстріли на Майдані: суд дав дозвіл на заочне судове провадження проти трьох ексберкутівців

Святошинський районний суд Києва дав дозвіл на заочне судове провадження щодо трьох ексберкутівців - Олега Янішевського, Сергія Зінченка та Павла Аброськіна, обвинувачених у розстрілі людей на Майдані під час Революції гідності.

Про це йшлося на засіданні суду 2 червня, яке транслювала «Судова влада України».

Про заочний суд над підозрюваними просив прокурор Ігор Земсков.

На засіданні він повідомив, що Зінченко досі перебуває в Донецьку і пішов на службу до так званого «1-го армійського корпусу "ДНР"». А за даними прикордонників, Аброськін міг виїхати в Росію.

Прокуратура просила суд дозволити заочний процес, а також об'єднати справу цих трьох підозрюваних із справою ще двох ексберкутівців Олександра Маринченка та Сергія Тамтури.

Земсков повідомив, що Інтерпол відмовився розшукувати Зінченка, Аброськіна і Янішевського, мотивуючи це політичними причинами.

Нагадаємо, п'ятьох колишніх беркутівців - Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олега Янішевського, Олександра Маринченка й Сергія Тамтуру - обвинувачують у вбивстві 48 та пораненні 80 людей на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року.

Тривалий час вони перебували на лаві підсудних, але отримати вироки не встигли, бо їх передали бойовикам у межах обміну 29 грудня 2019 року.

У лютому 2020 року Маринченко і Тамтура повернулися до Києва, а решта ексберкутівців продовжують переховуватися.