Заборгованість із обов'язкових виплат військовим ЗСУ складає понад 1,4 млрд гривень - Офіс омбудсмена

Заборгованість Міністерства оборони із обов’язкових виплат військовослужбовцям Збройних сил України становить 1 млрд 465,8 млн гривень.

Про це повідомляє Офіс омбудсмена.

Зазначається, що до Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової надходять численні звернення військовослужбовців Збройних сил України та членів їхніх родин щодо порушення конституційних прав, у зв’язку із заборгованістю виплат грошового забезпечення та інших видів грошової допомоги.

"На поточний момент заборгованість Міністерства оборони України з обов’язкових виплат військовослужбовцям становить 1 млрд 465,8 млн гривень. Зокрема, 1 млрд 271 млн гривень – це заборгованість з виплат грошової допомоги на оздоровлення", - йдеться у повідомленні.

Також, за інформацією Офісу омбудсмена, було припинене фінансування "бойових виплат" військовослужбовцям, які виконують завдання в зоні проведення операції Об’єднаних сил.

Денісова, зі свого боку, надіслала запит на адресу першого віцепрем’єра-міністра економіки України Олексія Любченка, який є головою Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), щодо необхідності розгляду із залученням відповідальних осіб Міноборони на черговому засіданні цієї Міжвідомчої робочої групи ситуації навколо заборгованості, що утворилася перед військовослужбовцями ЗСУ.