Сайти ZIK, 112 Україна та NewsOne переїхали на нові домени

Сайти інформаційних агентств ZIK, 112 Україна та NewsOne переїхали на нові домени через втручання державних органів у роботу основних доменів. 

Про це йдеться у повідомленнях телеканалів.

«Старі домени у сайтів забрали, вони були "розделеговані". По суті власники доменів, сайти телеканалів, втратили можливість їх адмініструвати. Таким чином, внаслідок атаки влади на свободу слова у сайтів ZIK, 112 Україна та NewsOne незаконно відняли домени - zik.ua, 112.ua та newsone.ua», — зазначено у повідомленні.

Наразі працює редирект (перенаправлення). Так, новини ZIK можна читати за адресою - zikua.tv, 112 Україна - на 112ua.tv, а NewsOne - на  newsoneua.tv.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про введення санкцій проти народного депутата від «Опозиційної платформи — За життя» Тараса Козака та телеканалів ZIK, 112 Україна та NewsOne.

Компаніям заборонили користуватися радіочастотами України, ретранслювати/розповсюджувати телепрограми та надавати телекомунікаційні послуги, їм анулюють або зупиняють ліцензії та інші дозволи для здійснення їхньої діяльності тощо.