СБУ допитала бойовика "ЛНР", який розвідував позиції ЗСУ під виглядом розмінування

Служба безпеки спільно з військовослужбовцями Збройних сил України напередодні затримали на Донбасі озброєного бойовика так званої "ЛНР", який під прикриттям розмінування території розвідував українські позиції. Його допитали, а на телефоні у затриманого знайшли відео, на якому він обстрілює українських захисників.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що бойовик грубо порушив досягнуті домовленості, оскільки він не мав права знаходитися на цій території, та ще й зі зброєю. Його завданням, погодженим у рамках Тристоронньої контактної групи, мало бути розмінування сусідньої ділянки, на якій планується відкрити новий пункт пропуску з тимчасово окупованими територіями.

Як вдалося встановити співробітникам СБУ, зловмисник є учасником одного з підрозділів "6-го отдельного мотострелкового козачьего полка имени атамана Матвея Платова народной милиции ЛНР".

Затриманий є виходцем з Алчевська, колишній кримінальник, який підозрюється в скоєнні умисного вбивства в 2010 році.

У 2014 році він вступив до лав бандформування "Брянка СССР". Згодом "служив" у мінометному взводі та брав активну участь у спротиві силам АТО/ООС на Луганщині. Зокрема, обстрілював з міномету позиції українських військових у Попасній та Золотому.

Під час затримання бойовик мав при собі пістолет ПМ з двома спорядженими магазинами, військовий квиток та посвідчення СЦКК (Спеціального центру контролю та координації припинення вогню). Зазначимо, що носити зброю співробітникам СЦКК заборонено.

СБУ також опублікувала відео з телефону бойовика, на якому він обстрілює українські позиції.

Слідчі СБУ повідомили бойовику про підозру у вчиненні злочину за ч.2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, 13 жовтня у зоні операції Об'єднаних сил на Донбасі затримали російського військовослужбовця зі зброєю та боєприпасами, який брав участь у провокації під прикриттям робіт з розмінування.