СБУ перекрила канал нелегальних пасажирських перевезень з ОРДЛО

На Харківщині Служба безпеки України викрила та перекрила нелегальні пасажирські перевезення з тимчасово окупованих районів Донбасу через територію Російської Федерації, що організував мешканець окупованої частини Луганщини.

Про це повідомив речник управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула у Facebook.

«Оперативники спецслужби встановили, що організував незаконний канал житель окупованої частини Луганщини. Зараз організатору повідомлено про підозру за ознаками ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через держкордон, - ред.) Кримінального кодексу України», - написав Абдула.

За даними слідства, підозрюваний здійснював перетин державного кордону на власних мікроавтобусах через тимчасово непідконтрольні українській владі пункти пропуску «Ізварине» та «Довжанський» до Харкова.

Також встановлено, що зловмисник проводив оборудки з державними соціальними виплатами, призначеними для внутрішньо переміщених осіб. На замовлення «клієнтів» він знімав гроші з банківських карток та перевозив готівку до тимчасово окупованих районів.

Наразі Служба безпеки перевіряє можливу причетність організатора до сприяння терористичній організації «ЛНР», зокрема у перевезенні бойовиків незаконних збройних формувань.