СБУ та Нацполіція проводять обшуки на столичному ВДНГ

В офісі та павільйонах Експоцентру та вдома у його керівництва тривають обшуки Національної поліції та Служби безпеки України.

Про це повідомляє пресслужба ВДНГ.

«Слідчі підозрюють керівництво ВДНГ в особі генерального директора Євгенія Мушкіна в нібито зловживанні власним службовим становищем і отриманням неправомірної вигоди за передання в оренду державного майна», - йдеться в повідомленні.

Керівництво вважає, що обшуки шкодять репутації комплексу.

«Щобільше, минулої п’ятниці Експоцентр нарешті закрив усі податкові зобов'язання перед державою, що накопичувались протягом 12 років, сплативши близько 40 млн грн у Державну казну. Наразі податковий борг ВДНГ дорівнює 0 грн», - заявили у ВДНГ.

У коментарі Радіо Свобода СБУ підтвердила факт обшуків.

«Співробітники СБУ та Нацполіції проводять обшуки в офісі та павільйонах ВДНГ, а також за місцями проживання топ-менеджменту установи. Обшуки проводяться за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 статті 364 КК (Зловживання владою або службовим становищем)», – заявили в СБУ.

Крім того, у ВДНГ зазначили, що також здійснюються заходи з документування можливих правопорушень з боку посадових осіб.