На Великдень біля українських церков чергуватимуть правоохоронці

У поліції очікують, що на Великдень, 5 травня, до храмів по всій Україні прийдуть більш як 10 мільйонів вірян. Для забезпечення правопорядку залучать понад 23 тисячі правоохоронців.

Про це розповів начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції Максим Ахрамєєв в етері національного телемаратону.

За підрахунками правоохоронців, приблизно у 13 тисячах культових споруд відбудуться богослужіння з нагоди Великодня, які охоплять більш як 10 мільйонів відвідувачів.

Нацполіція планує збільшити кількість автомобільних та піших нарядів на вулицях населених пунктів, а також кількість слідчо-оперативних груп для швидкого реагування. Також створять резерви з-поміж поліції особливого призначення, вибухотехніків та кінологів.

«Загалом буде задіяно більш як 23 тисячі правоохоронців. Зрозуміло, ми будемо нести службу пліч-о-пліч з нашими колегами зі Служби надзвичайних ситуацій», — зазначив Ахрамєєв.

У Києві поліціянти та співробітники муніципальної охорони міста також патрулюватимуть місця проведення богослужінь та зібрання вірян — храми, собори та Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» — з метою недопущення провокацій.

У разі повітряної тривоги правоохоронці, які чергуватимуть біля церков, допомагатимуть в евакуації вірян та священнослужителів до найближчих укриттів. Також у столиці працюватимуть спеціальні тимчасові моніторингові центри, які оперативно відстежуватимуть ситуацію в місті задля запобігання правопорушень.

У Великодню ніч графіки комендантської години не зміняться.