СБУ викрила українських футболістів, які зіграли в складі збірної так званої «ДНР»

За зверненням Служби безпеки України, Комітет з етики та чесної гри Української асоціації футболу (УАФ) відкрив провадження щодо участі українських гравців у матчі між збірною так званою «ДНР» та так званою «Республікою Абхазія».

Про це повідомляє пресслужба УАФ.

Так, СБУ звернулась до УАФ з повідомленням, що в ході здійснення оперативно-розшукової діяльності отримано інформацію про те, що громадяни України, які зареєстровані в Інформаційно-аналітичній базі УАФ, у складі збірної так званої «ДНР» брали участь у товариському матчі проти збірної так званої «Республіки Абхазія» 25 вересня 2020 року на стадіоні «Динамо» в м. Сухумі.

"Дане звернення перебуває на розгляді Комітету з етики та чесної гри УАФ, у зв’язку із чим буде проведено перевірку щодо можливих порушень Кодексу етики та чесної гри УАФ футболістами в частині завдання шкоди іміджу українського футболу", - йдеться в повідомленні.

Наразі в УАФ чекають письмових пояснень від дев'яти українських футболістів: Станіслава Гарненка, Євгена Федотова, Артема Пархоменка, Євгена Охмата, Савелія Томазова, Ярослава Махна, Андрія Лагоди, Артема Бессалова і Владислава Фролова.