СБУ затримала автобуси з «тітушками» на Харківщині, які хотіли створити «картинку для росЗМІ»

У межах масштабних антитерористичних навчань на Харківщині Служба безпеки України попередила проникнення на територію області кількох груп «тітушок» загальною кількістю понад 60 осіб. Вони нібито планували дестабілізувати ситуацію у країні та створити «картинку для росЗМІ».

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Так, автобуси з «тітушками» були затримані на під’їздах до Харкова з боку Донецька, Дніпра та Полтави. Всі ці особи є мешканцями інших регіонів України і не мають жодного відношення до Харківської області.

За наявною інформацією, ці групи були направлені до Харкова на замовлення однієї з проросійських політичних сил України для проведення протестних акцій у місті, а також провокування громадського невдоволення та масових протиправних дій під час проведення чергової сесії Харківської міської ради.

«Зазначені акції мали на меті дестабілізувати громадсько-політичну ситуацію в регіоні та створити вигідну керівництву Росії "картинку" для обґрунтування можливих актів агресії РФ проти України», - підкреслили в СБУ.

Згодом в організації «Патріоти - За життя» народного депутата Іллі Киви від «Опозиційної платформи - За життя» повідомили, що не планували проводити політичні акції. За їхніми словами, у Харкові організація планувала «провести збори активу трьох областей, присвячені підготовці святкування 9 травня».

Там запевняють, що регулярно організовують такі заходи, тому не вважають необхідним повідомляти про них СБУ. А затримання називають «незаконним».