Штраф за вечірку Тищенка під час карантину заплатить адміністрація готелю

Штраф за влаштовану народним депутатом від «Слуги народу» Миколою Тищенком вечірку у розпал локдауну заплатить адміністрація готелю.

Про це в етері телеканалу «Україна 24» сказав керівник головного управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан.

Так, він зазначив, що 19 квітня правоохоронці склали протокол на 34 тисячі гривень штрафу та підготували документи до кримінального провадження за статтею 325 (порушення санітарних правил і норм). 

«Тищенко "молодець", для своєї дружини влаштував свято, але це, на жаль, ставлення до певних правил, які встановлюються для всієї України... Відповідати буде тільки адміністрація готелю і ресторану», — сказав Рубан.

Посадовець додав, що після вечірки депутата правоохоронці організували рейди майже в усі готелі й ресторани при них.

«Щодня перевіряли по 20-25 закладів, складали від 2 до 3 протоколів», - підкреслив він.

Нагадаємо, 18 квітня «слуга» Микола Тищенко влаштував вечірку, порушуючи карантинні вимоги, в столичному готелі. Поліція відкрила кримінальну справу.

За даними ЗМІ, співрозмовник в правоохоронних органах повідомив, що вечірка пройшла в холі на 12 поверсі готелю Fairmont в Подільському районі Києва з нагоди дня народження дружини Тищенка Алли Баранівської.

У свою чергу сам Тищенко заявив, що святкування дня народження його дружини відбувалось нібито в готельному номері, що не заборонено карантинними правилами.