Шуфрич придбав 60% акцій телеканалу «Перший незалежний»

Народний депутат від «Опозиційної платформи - За життя», голова парламентського Комітету з питань свободи слова Нестор Шуфрич став власником 60% акцій телеканалу «Перший незалежний», який створили колишні працівники підсанкційних каналів, які пов’язують з однопартійцями Шуфрича - Тарасом Козаком і Віктором Медведчуком.

Про це повідомила пресслужба Шуфрича 24 вересня.

Як зазначається, політик підписав «угоду про своє невтручання в редакційну політику журналістського колективу».

Як уточнив сайт одного із підсанкційних телеканалів «112 Україна», Шуфричу належать 60% акцій «Першого незалежного», решта 40% перебувають у власності трудового колективу.

Також журналісти телеканалу передали Шуфричу листа з проханням про захист. Той своєю чергою пообіцяв, що «зробить усе можливе, щоб допомогти журналістам».

За тиждень до набуття Шуфричем мажоритарної частки «Першого незалежного» стало відомо, що Служба безпеки України зацікавилася структурою власності телеканалу й попросила Нацраду з питань телебачення та радіомовлення здійснити перевірку.

«Дії Служби безпеки України щодо телеканалу і силове відключення їх контрагентів, що забезпечують передачу сигналу на супутник, я сприймаю як порушення прав журналістів повноцінно виконувати свою роботу, а також як тиск на свободу слова», - наголосив політик.

Шуфрич додав, що, попри це, «вважає своїм громадянським обов'язком підтримати журналістський колектив в його прагненні говорити правду, якою б вона не була».