Скасування «карантину вихідного дня»: Ткаченко закликав українців активно відвідувати театри, ресторани та торгові центри

Міністр культури Олександр Ткаченко закликав українців у найближчі вихідні дні вже відвідати заклади культури, торгово-розважальні центри, кафе і ресторани, адже уряд скасував «карантин вихідного дня».

Про це він написав у Facebook.

«Про цю тему варто сказати окремо, великими літерами – КАРАНТИН ВИХІДНОГО БІЛЬШЕ НЕ ДІЄ», - наголосив міністр культури.

Він зазначив, що тепер рітейл, заклади культури, бізнес та сфери креативних індустрій, керуючись обмеженнями «помаранчевої» зони, знову зможуть працювати «у найбільш прибутковий для них час та сезон».

Ткаченко закликав людей іти в театри, музеї, філармонії, кінотеатри та спортзали. Також «зустрітися на каві з друзями у кафе чи ресторані, чи піти в торговий центр і знайти собі там справу для дозвілля».

«Зробіть паузу у доставках додому, відмовтесь від спокуси залишитися під теплою ковдрою, одягайте маски, беріть антисептики і вперед на зустріч цікавим вихідним. Сплануйте їх прямо зараз», - запропонував глава Мінкульту.

Також він переконаний, що заклади культури дотримуються карантинних обмежень, тому їх відвідування цілком безпечне.

«Давайте не гаяти час та придбаним квитком, абонементом чи кавою підтримаємо сферу», - підсумував міністр.

Нагадаємо, 2 грудня Кабінет міністрів України вирішив не продовжувати «карантин вихідного дня», але зауважив, що готує нове рішення стосовно можливого посилення карантинних обмежень на найближчий час.