Словаччина надасть Україні допомоги в розмірі 600 тис. євро на закупівлю вакцини проти COVID-19

Уряд Словаччини виділить Україні 600 тисяч євро на закупівлю вакцини проти коронавірусу, а також передасть дитячій лікарні «Охматдит» захисних засобів на 195 тисяч євро.

Про це розповіли прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер під час спільної зустрічі 28 травня, передає пресслужба Кабінету міністрів. 

«Прем'єр-міністр України подякував Словаччині за надання допомоги в розмірі 600 тисяч євро на закупівлю вакцини», - йдеться у повідомленні.

Зі свого боку Хегер зауважив, що Словаччина активно просуває ініціативу поширення вакцин для сусідніх країн і продовжуватиме робити це надалі.

Також він повідомив, що Словаччина передає дитячій лікарні «Охматдит» сертифікат щодо надання захисних засобів у розмірі 195 тисяч євро.

Крім того, Шмигаль запевнив словацького прем'єр-міністра, що Україна працює над створенням цифрового «ковід-сертифіката», який має бути сумісним з відповідним документом Європейського Союзу та Всесвітньої організації охорони здоров'я. 

«Сподіваємось, Словаччина також сприятиме взаємному визнанню цифрових сертифікатів та створенню механізму спрощеного перетину кордонів з країнами ЄС в умовах пандемії», - сказав Шмигаль.