Справа про постачання для ЗСУ неякісної техніки: суд узяв під варту генерала Павловського

Печерський суд Києва в понеділок, 12 липня, обрав запобіжний захід колишньому заступнику міністра оборони України Ігорю Павловському, який фігурує у справі про постачання неякісної військової техніки для Збройних сил.

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

Суд задовольнив клопотання слідчих і узяв Павловського під варту на два місяці з альтернативною застави в понад 475 мільйонів гривень. Сам Павловський на суді заявив, що не має таких грошей, а рішення суду оскаржуватиме, передає BBC News Україна.

2 липня слідчі ДБР повідомили Павловському про підозру в змові та організації постачання до армійських підрозділів військової техніки низької якості протягом 2016-2018 років.

Окрім Павловського, у справі фігурують ще троє людей: голова правління заводу «Кузня на Рибальському» Валерій Шандра і двоє колишніх начальників одного з профільних департаментів міністерства оборони. Їм усім уже обрали запобіжні заходи. Загальна сума застави для всіх фігурантів перевищує 1,8 мільярда гривень.

Слідчі дії тривають.

Як відомо, Ігор Павловський - генерал-лейтенант, який очолював оборону Маріуполя під час боїв у вересні 2014 року. Протягом 2015-2019 років він був заступником міністра оборони України.