Справа Шеремета: Антоненка залишили під вартою ще на два місяці

Шевченківський районний суд продовжив ще на два місяці термін тримання під вартою обвинуваченому у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку.

Про це заявила головуюча суддя у справі Оксана Голуб, повідомляє Укрінформ.

«Суд ухвалив: клопотання прокурора задовольнити. Продовжити Антоненку строк тримання під вартою по 19 грудня включно. Продовжити строк дії запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту Юлії Кузьменко по 19 грудня, зобов’язати її здати на зберігання документи для виїзду з країни, носити електронний засіб контролю. Продовжити строк дії обов’язків Дугарь по 19 грудня включно», - сказала Голуб.

На засіданні адвокат обвинуваченої у цій справі, Яни Дугарь, Віталій Коломієць закликав зняти з його підзахисної обов’язки, а також - змінити запобіжний захід Антоненку.

Крім того, кілька людей просили віддати Антоненка їм на поруки. Серед них - нардепи Яна Зінкевич, Михайло Бондар, Марія Іонова і Роман Костенко, а також Олександр Гагаєв, який заявив, що був першим командиром Антоненка у зоні бойових дій.

Зі свого боку інша обвинувачена у цій справі Юлія Кузьменко попросила змінити їй запобіжний захід хоча б на нічний домашній арешт. 

Однак суд відхилив усі клопотанні. Таким чином суд залишив Антоненка під вартою, Кузьменко – під цілодобовим домашнім арештом, а також продовжив строк обов’язків Дугарь – усім по 19 грудня включно.

Наступне засідання у справі – 17 листопада на 11:00.

Як повідомляє поліція Києва, прихильники Антоненка заблокували виїзд службового транспорту з території суду, аби правоохоронці не змогли вивезти підозрюваного. Між ними та поліцією сталися сутички.

«Правоохоронці проводять з громадянами роз’яснювальну роботу аби відновити правопорядок та забезпечити безперешкодний проїзд службового автотранспорту», — йдеться у повідомленні.

Роз'яснювальна робота у підсумку завершилася сутичками. Столична поліція порушила справу за ч. 1 ст. 343 «Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, судового експерта, працівника державної виконавчої служби, приватного виконавця» Кримінального кодексу.