Справа Шеремета: підозрювану Кузьменко відправили під варту

Печерський суд Києва обрав запобіжний захід дитячому хірургу з Охматдиту Юлії Кузьменко, яку підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Її відправили під варту до 8 лютого 2020 року. Про це повідомляє Громадське.

Таким чином суд задовольнив клопотання прокуратури. Серед ризиків назвали втечу, тиск на слідство, свідків та знищення доказів.

На оскарження цього рішення є 5 днів. Адвокат заявив, що подаватимуть апеляційну скаргу.

На поруки Кузьменко хотіли взяти 13 людей.

Під час засідання адвокат підозрюваної Владислав Добуш клопотав про відвід судді. Захист Кузьменко наполягав на тому, щоб допитали чоловіка підозрюваної, з яким вона тоді проживала у законному шлюбі, та директора лікарні, у якій вона працювала.

За даними слідства, Юлія Кузьменко в ніч з 19 на 20 липня 2016 року закладала вибухівку під автомобіль Subaru, на якому було вбито журналіста Павла Шеремета, та приводила її в дію.

Жінка розповіла, що 20 липня 2016 року була на роботі та дізналася про вбивство Шеремета з новин. Вона зазначила, що наступного дня справді ходила на концерт гурту Андрія Антоненка — іншого підозрюваного у цій справі.

Нагадаємо, 12 грудня глава МВС України Арсен Аваков заявив про затримання фігурантів у справі Шеремета. Згодом поліція дала брифінг, правоохоронці назвали п'ятьох підозрюваних у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.