«Справи Майдану»: розслідування злочинів мають закінчитися до кінця 2021 року - Венедіктова

Офіс Генерального прокурора продовжує цілеспрямовану роботу щодо ефективного розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках – так званих «справ Майдану». Правоохоронці мають намір завершити слідство до кінця року.

Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова під час виступу у Верховній Раді.

«Торік суттєво активізовано цю роботу та втричі зросла кількість осіб, яким Офісом генерального прокурора повідомлено про підозру. Серед них 24 працівники органів внутрішніх справ, 3 прокурори, 5 суддів та 10 цивільних осіб. Забезпечено підтримання публічного обвинувачення у сотні судових "справ Майдану" за обвинуваченням близько двохсот осіб», - зазначила генпрокурорка.

Також вона наголосила, що серед перспектив на цей рік передусім завершення судового розгляду в суді першої інстанції щодо розстрілів мирних протестувальників на вулиці Інститутській у столиці 20 лютого 2014 року.

«Ми собі ставимо за мету до кінця 2021 року закінчити слідство в основних "справах Майдану". Ми рухаємося дуже активно. Це наша гордість. Причому ми йдемо чітко і об'єктивно, не стаємо на бік жодних впливів. Слідчі ДБР і прокурори Офісу виконують свою роботу сумлінно і об'єктивно», - підкреслила Венедіктова.

Нагадаємо, під час Євромайдану постраждали 2,5 тис. людей, 104 з них загинули.