США призначать свого спецпредставника на Донбасі - Єрмак

Наразі активно тривають обговорення щодо призначення спеціального представника Сполучених Штатів щодо врегулювання та припинення війни на Донбасі.

Про це заявив в інтерв'ю Liga.net глава Офісу президента Андрій Єрмак.

За його словами, «дуже важливо, щоб така людина з'явилася».

На питання, як скоро можуть призначити спецпредставника, Єрмак відповів: «Тісні контакти на рівні держсекретаря й адміністрації свідчать про те, що таке рішення може бути прийнято достатньо швидко».

Також глава ОП додав, що зі Сполученими Штатами обговорюється більш тісне співробітництво у військово-оборонній сфері та підтримка США щодо отримання Україною Плану дій для членства в НАТО.

Крім того, він зазначив, що про зміну формату переговорів щодо Донбасу так, щоб включити у перемовини США, не йдеться. Наразі існує «нормандський формат», до якого входять лідери України, Німеччини, Франції та Росії.

«Будь-які зміни і розширення повинні узгоджуватися учасниками формату. Тому таких обговорень не було. Так само ми не ведемо поки ніяких обговорень про створення окремого формату. Це було б нечесно щодо наших партнерів - Німеччини і Франції», - зазначив Єрмак.