Степанов допускає закупівлю вакцини від COVID-19 у Росії, але за умовою

Очільник охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна може закупити російську вакцину від COVID-19, але тоді, коли її дієвість буде доведена на міжнародному рівні.

Про це він заявив в етері NewsOne.

При цьому у міністерстві охорони здоров’я в коментарі LIGA.net уточнили, що МОЗ наразі не займається закупівлями вакцини РФ, а веде перемовини з міжнародними її постачальниками.

За словами Стапанова, наразі у відомства немає підтверджень міжнародних організацій щодо дієвості російської вакцини від COVID-19 і того, що вона пройшла всі необхідні стадії клінічних випробувань.

На питання ведучої, чи буде він виступати за закупівлю російської вакцини, якщо її схвалить ВООЗ, Степанов відповів, «що якщо таке станеться, тоді будемо говорити про закупівлю будь-якої вакцини, не тільки російської».

Раніше про російську вакцину висловлювався і депутат від владної «Слуги народу» Олександр Качура. Він говорив, що Україні доведеться домовлятися з Росією про вакцину проти коронавірусного захворювання, якщо доведуть її ефективність.

Нагадаємо, нещодавно народний депутат, глава партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук під час зустрічі з Путіним у Москві заявив, що вакцинував себе і сім’ю російською вакциною від COVID-19 та попросив вакцину й для України, назвавши її «найдієвішим засобом у боротьбі з коронавірусом».