Студенти Олімпійського коледжу вимагають звільнити Шкарлета

Під будівлею Кабінету міністрів протестують студенти Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного з вимогою звільнити міністра освіти і науки Сергія Шкарлета. Про це повідомляє Громадське.

Також студенти вимагають відпустити затриманого поліцією студента цього коледжу Єгора Батарона. Його затримали вчора під час сутичок з правоохоронцями. А завтра, 26 вересня, в нього мають відбутися змагання.

За словами студентів, протести зумовлені рішенням уряду про приєднання коледжу до Університету фізичного виховання. Тому серед їхніх вимог також — скасувати реорганізацію їхнього закладу освіти. Студенти переконані, що це фактично ліквідує коледж.

Як повідомлялося, 2 вересня 2020 року Кабінет міністрів погодив пропозицію Міносвіти й приєднав Олімпійський коледж до Національного університету фізичного виховання і спорту з утворенням на його базі відокремленого структурного підрозділу університету, однак колектив вимагає скасувати це рішення.

Профспілка працівників та студентів коледжу звернулась до Окружного адмінсуду Києва з вимогою скасувати реорганізацію, у своєму позові вони кажуть, що рішення уряду порушує закони «Про освіту» та «Про вищу освіту».

В Міносвіти наголошують, що йдеться саме про реорганізацію Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного у Києві, а не його ліквідацію, і все відбудеться в межах законодавства. Реорганізація пройде шляхом приєднання коледжу як відокремленого структурного підрозділу до Національного університету фізичного виховання і спорту України.

За коледжем збережуться права фінансово-господарської самостійності, зокрема, вести окремий баланс, відкриття реєстраційного рахунку в органах державної казначейської служби з правом мати код мережі; мати печатку та штамп.

Всі здобувачі освіти, які навчаються в Олімпійському коледжі, продовжать навчання у Відокремленому структурному підрозділі «Олімпійський фаховий коледж імені Івана Піддубного Національного університету фізичного виховання і спорту України» за обраними спеціальностями та джерелами фінансування.