Суд наклав арешт на 100% акцій заводу «Більшовик»

Суд наклав арешт на 100% акцій «Першого київського машинобудівного заводу» (колишій «Більшовик») через можливі порушення під час приватизації об'єкта, що відбулася 27 жовтня 2021 року.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Як зазначається, правоохоронці розслідують можливе зловживання службовців Фонду держмайна України під час приватизації заводу.

Так, слідчі встановлюють обставини нібито незаконного відчуження «Більшовика» з державної власності за заниженою вартістю. За даними ДБР, це завдало економічних збитків державі.

За даними слідчих, експертиза встановила, що звіт про оцінку майна, який використали для визначення вартості акцій заводу, не відповідає вимогам законодавства. Це нібито могло негативно вплинути на достовірність оцінки.

Тож 11 січня слідчий суддя наклав арешт на 100% статутного капіталу заводу, щоб зберегти його як речовий доказ.

Наразі триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 6 років із позбавленням права обіймати певні посади до 3 років.

У Фонді державного майна ситуацію з заводом поки не коментують.

Нагадаємо, завод «Більшовик» продали 27 жовтня 2021 року компанії «Дженерал Комерс», яка на аукціоні запропонувала 1,42 мільярда гривень. Його продаж став першим за 15 років аукціоном великої приватизації від продажу «Криворіжсталі».