Ткаченко закликав тимчасово закривати нічні клуби, які порушують карантин

Громадські заклади, зокрема нічні клуби, які порушують карантин, потрібно не лише штрафувати, а закривати аж до кінця пандемії. З такою ініціативою виступив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Telegram-каналі.

«Нічні клуби, що порушують карантин, — злочинці, що сприяють поширенню коронавірусу. Тотальне недотримання соціальної дистанції, маскового режиму та дезінфекції сьогодні — десятки та сотні нових хворих завтра. Це — тиск на систему охорони здоров’я країни, яка може просто не втримати навалу нових інфікованих», — зазначив він.

За його словами, поки одні заклади розсаджують глядачів у шаховому порядку в театрах, кінотеатрах та концертних залах, інші «влаштовують бенкети під час чуми».

Додає, що цьому «нічному безладу» часто потакає місцева влада заради своїх особистих дивідендів напередодні виборів. Ткаченко назвав це «подвійними стандартами».

 «Порушників карантину, зокрема, нічні клуби треба не лише штрафувати. На перший раз попереджати, на другий — закривати аж до кінця пандемії. І контроль над виконанням має бути максимально жорстким», — вважає міністр.