«Це - тиск на столичну владу»: Кличко прокоментував обшуки у київських комунальних підприємствах

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що масові обшуки у комунальних підприємствах столиці та їхніх керівників є тиском на місцеву владу. За його словами, прокуратура та податківці «буквально кошмарять столичну владу».

Про це повідомили на сайті Київської міської держадміністрації.

Кличко порівняв обшуки правоохоронців з «нальотами» та сказав, що вважає їх також особистим тиском на нього.

«Протягом останніх двох днів правоохоронці та податківці буквально кошмарять столичну владу. Такого не було в Україні навіть у махрові часи Януковича! Вриваються на комунальні підприємства, додому до їх керівників. Це якісь нальоти!» ㅡ сказав мер.

Він зазначив, що правоохоронці прийшли з обшуками до «Київзеленбуду», КП «Спецжитлофонд», «Київавтодору», «Київського інституту земельних відносин», «Київміськсвітла» та департаментів земельних ресурсів і соціальної політики КМДА.

«Сьогодні о шостій ранку увірвалися додому до головного архітектора Києва. Приходили додому і до голови виконкому партії "УДАР". Шукають корупцію?! Як блискавично і масово знайшлися якісь "справи", що не витримують жодної правової критики», ㅡ заявив Кличко.

На думку мера Києва, обшуки нібито пов'язані з тим, що міська влада вивчає питання про запровадження виконкомів, коли громада і управління містом «не залежать від вказівок і волі Банкової».

Нагадаємо, 12 травня Київська міська прокуратура  та Головне управління Державної фіскальної служби провели обшуки в приміщеннях Київської міської державної адміністрації (КМДА), а також в офісі приватного підприємства та за місцем проживання його директора, в межах справ про фінансові махінації та ухилення від сплати податків.

Після обшуків правоохоронці повідомили про підозри трьом чинним та чотирьом колишнім високопосадовцям КМДА за фактом заволодіння бюджетними коштами в сумі 13,5 млн гривень.