У 2021 році Україна візьме участь у 15-ти багатонаціональних військових навчаннях за межами країни

У 2021 році військовослужбовці Збройних сил України візьмуть участь у п’ятнадцяти багатонаціональних навчаннях за межами країни та дев’яти на нашій території.

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ, генерал-полковник Руслан Хомчак з нагоди Дня створення Організації Північноатлантичного договору, передає Генштаб ЗС України.

"Ми продовжуємо участь у міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки під проводом НАТО в Косово та Афганістані, також розглядається питання приєднання до операцій (місій) в Іраку та "Морський охоронець" у Середземному морі", - повідомив Хомчак.

За його словами, така співпраця носить мирний характер, працює на зміцнення обороноздатності України та всебічно сприяє досягненню військових критеріїв набуття повноправного членства в Альянсі.

Хомчак підкреслив, що сьогодні Збройні сили України активно співпрацюють з НАТО за усіма ключовими напрямами оборонної реформи.

"Ми ефективно використовуємо доступні для держав-партнерів механізми та інструменти співробітництва, яке поглибилося з отриманням нашою країною статусу партнера з розширених можливостей. Такий статус, крім України, мають Австралія, Грузія, Йорданія, Фінляндія і Швеція. Ми працюємо над наповненням цього формату відносин практичним змістом", - зазначив він.

Також головнокомандувач ЗСУ додав, що основними напрямами взаємодії є активізація військового діалогу на стратегічному рівні, співпраця з Альянсом у Чорноморському регіоні, інтенсифікація колективних заходів підготовки військ (сил), у тому числі участь у навчаннях НАТО за тематикою статті 5 Північноатлантичного договору, обмін інформацією, а також розширення представництва в багатонаціональних органах військового управління НАТО.

"Вступ нашої держави до НАТО зміцнить не тільки Україну – він так само посилить Організацію Північноатлантичного договору. За останні роки Збройні сили України стали справжнім щитом Європи, а наша країна – активним контриб’ютором євроатлантичної безпеки", - наголосив генерал.