У будинок мера Києва прийшли з обшуками

До будинку на вулиці Богдана Хмельницького у Києві, де проживає міський голова столиці Віталій Кличко, прийшли з обшуками правоохоронці.

Про це йшлося в етері «Україна 24».

Так, правоохоронці заявили, що прийшли з обшуками не до квартири Кличка, а до квартири двома поверхами нижче.

Біля квартири видно співробітників СБУ.

Водночас Кличко сказав, що очікував, що «влаштують шоу, як зайшли до мера столиці», але один із правоохоронців заявив, що обшуки стосуються лише однієї квартири, яка не стосується нього.

За словами Кличка, квартира, у яку нібито прийшла з обшуками, належить співробітникам Оперного театру, передає «Интерфакс-Украина».

Однак мер Києва вважає, що з обшуками приходили саме до нього. Він написав у Facebook, що камера відеоспостереження зафіксувала, як правоохоронці підіймалися до його квартири і стукали в двері, поки політик був на тренуванні.

Кличко назвав такі дії «безпрецедентним тиском» на місцеву владу.

Як передає Громадське, речник СБУ Артем Дехтяренко повідомив, що обшуки не стосувалися Кличка, вони відбувалися у межах провадження щодо фальсифікованих нафтопродуктів. Їх проводили співробітники спецслужби по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю.

Такод речник додав, що обшуки відбуваються одразу у декількох локаціях, зокрема і в будинку, де проживає Кличко. Деталі спецоперації в СБУ обіцяють повідомити згодом.