У Чорному морі внаслідок російського вторгнення загинули щонайменше 3 тисячі дельфінів

З початку російського вторгнення у Чорному морі загинули щонайменше 3 тисячі дельфінів. Причина — вибухи та використання технологій для виявлення підводних об'єктів.

Про це повідомив у Facebook очільник науково-дослідного відділу в національному природному парку «Тузлівські лимани» Іван Русєв.

За його словами, останніми роками науковці фіксували загибель дельфінів у сітках браконьєрів. Однак зараз кількість загиблих тварин на узбережжі парку, а також Чорного моря в інших країнах значно зросла.

Потужні гідролокатори та вибухи руйнують навігаційну систему тварин. Унаслідок цього вони не можуть знайти їжу та помирають від голоду. А через слабкість організму від недоїдання тварини частіше мають інфекційні хвороби.

Три тисячі загиблих дельфінів — це приблизна оцінка науковців. Фахівці не мають змоги обстежити значні території узбережжя під час війни, а отже, не можуть підтвердити точну кількість постраждалих тварин. Русєв закликає передавати вченим будь-яку інформацію про загиблих дельфінів, бажано надсилати фотографії з координатами, де знайшли тварину.