У КМДА пояснили процедуру зміни тарифу на проїзд у громадському транспорті

Рішення про підвищення вартості проїзду у Києві ухвалюється розпорядженням столичної адміністрації після проходження відповідних процедур та розрахунків.

Про це заявив у Facebook перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

«Процедура встановлення тарифу на перевезення у громадському комунальному транспорті наступна: комунальні підприємства-перевізники готують та надають економічне обґрунтування тарифу на перевезення у комунальному транспорті. Тобто, по суті – пояснення, чому саме необхідно змінити вартість перевезень», - наголосив Поровозник.

Після цього Департамент транспортної інфраструктури вивчає обґрунтування, готує відповідний пакет документів щодо зміни вартості проїзду в громадському транспорті. А потім фахівці Департаменту економіки та інвестицій розглядають економічне обґрунтування тарифу та здійснюють відповідні розрахунки — яким має бути тариф.

Крім того, за словами заступника голови КМДА, зміна тарифу відбувається після підготовки відповідного розпорядження, якому передує громадське обговорення проєкту цього розпорядження, та реєстрації у Міністерстві юстиції України.

«Наголошую, що рішення про остаточну вартість проїзду ухвалюється розпорядженням КМДА після проходження відповідних процедур та розрахунків», - заявив Перевозник.

Як раніше повідомлялося, КП «Київський метрополітен» і КП «Київпастранс» попросили владу столиці або підвищити ціну за проїзд до 21 грн, або виділити додаткові гроші із бюджету міста для підтримки підприємств під час пандемії.