Вбивство юнака у фунікулері в Києві: підозрюваному працівнику УДО загрожує довічне

Правоохоронці завершили досудове розслідування вбивства підлітка у Київському фунікулері. Тепер працівнику Управління державної охорони, якого звинувачують у вбивстві, загрожує не 15 років, а довічне ув’язнення.

Про це повідомили у Державному бюро розслідувань та Офісі генерального прокурора.

Правоохоронці з’ясували, що 7 квітня працівник Управління державної охорони Артем Косов спровокував конфлікт із групою підлітків у вагоні фунікулера. Під час цього він перебував у стані алкогольного та наркотичного сп'яніння.

Вийшовши з вагона, чоловік підійшов до підлітка та штовхнув його у вікно. Хлопець розбив головою скло, зазнавши смертельного порізу шиї, та помер на місці до прибуття лікарів.

Під час розслідування слідчі встановили, що вбивство хлопця чоловік вчинив із хуліганських мотивів, а тому перекваліфікували підозру на ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України, яка передбачає довічне ув’язнення.

Зазначимо, раніше йому повідомили про підозру за ч. 1 статті 115 Кримінального кодексу України, за яку він міг отримати до 15 років ув'язнення.

Зараз чоловіка тримають під вартою без права на заставу до 5 червня. Коли його адвокати ознайомляться з матеріалами справи, обвинувальний акт проти нього скерують до суду.