У Києві на хабарі у 1 млн грн затримали організатора схеми розкрадання зерна з Держрезерву

У Києві правоохоронці затримали радника директора одного з підприємств Державного резерву України під час отримання 1 млн гривень хабаря. Про це повідомили у Нацполіції.

За ці гроші затриманий надав приватному підприємцю підроблені документи про отримання на зберігання держпідприємства 1 300 тонн пшениці. При цьому пшениця на склад так і не надійшла.

Після цього, підприємець міг звернутися до Держрезерву та отримати нібито передане ним на зберігання зерно на загальну суму близько 8 мільйонів гривень.

Затриманому інкримінують «шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою». Йому загрожує від 5 до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол повідомив, що за результатами аудиту Державного резерву в місті Чортків, що на Тернопільщині, виявили нестачу майже 2700 вагонів зерна. При цьому чиновник сказав, що зерно, мовляв, «з’їли миші» — а пізніше пояснив, що то була метафора, й імена «мишей» обов’язково з’ясують.