У Києві від вогнепального поранення загинув нардеп Дмитро Тимчук

У Києві від вогнепального поранення загинув народний депутат від "Народного фронту" Дмитра Тимчука. Про це повідомив у своїх соцмережах політолог, ведучий "Прямого" Тарас Березовець.

За деякими даними, Дмитро Тимчук загинув від випадкового пострілу під час чищення своєї нагородної зброї.

Згодом цю інформацію підтвердив колега Тимчука, народний депутат Антон Геращенко.

"Годину тому, у себе вдома, під час чищення нагородного пістолета завдав собі смертельне поранення патріот України і мій друг Дмитро Тимчук. На місці трагедії працює слідчо оперативна група поліції. Вічна пам'ять щирого і світлого людині. Справжньому народному депутату України. Нам всім тебе буде дуже не вистачати ..." - написав він у Facebook.

Через 20 хвилин Геращенко видалив свій пост.

«О 12:15 надійшло повідомлення від Копитька Олексія Віктровіча, який повідомив, що йому зателефонувала дружина знайомого Коваль Олена Вікторівна і повідомила, що приблизно годину тому її чоловік Тимчук Дмитро Борисович попередньо під час чищення пістолета (Форт-17Р) випадково вистрілив собі в голову», - повідомило джерело theБабеля.

Відзначимо, що Форт-17Р є травматичним пістолетом, в ньому використовуються гумові боєприпаси. Додамо, що Коваль Олена та Копитько Олексій - помічники Тимчука.

На місці вже працює слідчо-оперативна група. Попередньо, розслідується версія про необережне поводження зі зброєю.

Дмитро Тимчук народився в Читі (Росія) 27 червня 1972 року. Дитинство провів в НДР і Бердичеві. Закінчив Бердичівський політехнічний коледж, а в 1995 році - факультет військової журналістики Львівського вищого військово-політичного училища. З 1997 по 2000 рік працював в штабі Національної гвардії України. З 2000 по 2012 рік Тимчук працював в різних структурних підрозділах Міністерства оборони. Їздив з візитами до миротворців ООН в Іраку, Лівану і Косово. З березня 2014 року було координатором групи «Інформаційне опір», яка бореться з російською пропагандою і фейк. З листопада 2014 року - народний депутат Верховної Ради від «Народного фронту». Має звання підполковника.