У мережі з'явилися нові супутникові знімки російських військ у Криму

Видання The Wall Street Journal опублікувало нові супутникові знімки скупчень російських військ в окупованому Криму та вздовж українського кордону.

Про це повідомили розслідувачі Conflict Intelligence Team (CIT).

Зокрема, Росія стягнула винищувачі Су-30 на авіабазу у Саки та колону десантної техніки на полігон Ангарський, який розташований на південний схід від Сімферополя.

Як вважають розслідувачі, це, ймовірно, техніка 76-ї десантно-штурмової дивізії, яку перекинули до Криму з Пскова і розвантажували на станції «Сімферополь-вантажний».

Супутникові знімки видання WSJ отримали від компанії Maxar Technologies, яка спеціалізується на спостереженні за Землею за допомогою радіолокації та супутників. Гендиректор компанії Ден Яблонскі сказав, що знімки були оприлюднені не на прохання уряду США, а щоб «розвіяти деяку неясність і сумніви про те, що відбувається в цьому досить важливому регіоні».

Окрім того, за оцінкою американських чиновників, за останні тижні подвоїлась чисельність російських військових біля кордону з Україною і в окупованому Криму та досягла 80 тисяч.

Водночас Головне управління розвідки Міністерства оборони України станом на початок березня нарахувало 89 тисяч військових Росії у групі, яку розгорнули поблизу українських кордонів. Там прогнозували, що кількість особового складу російських військ може збільшитися до 110 тисяч людей.

Колишній головнокомандувач НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав каже, що, судячи зі знімків, російські війська не готові до негайного вторгнення, хоча мають «різні варіанти ведення військових дій».