У Міносвіти запевнили, що не виселятимуть студентів із гуртожитків через карантин

Тимчасово виконуючий обов'язки міністра освіти і науки Сергій Шкарлет запевнив, що примусово не виселятимуть студентів з гуртожитків, в зв'язку з прийняттям рішення уряду перевести вищі навчальні заклади України на дистанційне навчання. Крім того, адміністрації ВНЗ повинні будуть зберегти за студентом місце в гуртожитку та перерахувати плату за нього, якщо він виїхав додому.

Про це він написав у Telegram-каналі.

"Шановні студенти! Запевняю, що ніхто не буде примусово виселяти вас із гуртожитків (і я обов'язково буду наголошувати щодо цієі позиції на засіданнях комісії ТЕБ та НС та уряду). Хоча саме гуртожитки сьогодні є одним із місць потенційної небезпеки поширення коронавірусу", - заявив Шкарлет.

Він зазначив, що МОН нададуть рекомендації щодо від'їзду з гуртожитків додому (крім дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, студентів з тимчасово окупованих територій, "червоних" карантинних зон та ін.).

У той же час Шкарлет підкреслив, що адміністрації ВНЗ будуть зобов'язані зберегти місце проживання студента в гуртожитку та обов'язково перерахувати сплачені за гуртожиток гроші (в разі виїзду з гуртожитку з 15 жовтня по 15 листопада).

"Прошу поставитися до рекомендацій не емоційно, а з урахуванням реалій сьогоднішньої небезпеки поширення пандемії. Ці заходи є виключно превентивними, для зниження ризиків захворюваності, з урахуванням того факту, що у гуртожитках фізично неможливо дотримуватися вимог дистанціювання (спільні кімнати, місця загального користування: кухні, душові кімнати тощо)", - додав Шкралет.

Нагадаємо, у зв'язку зі стрімким зростанням кількості хворих СOVID-19 уряд прийняв рішення тимчасово перевести українські ВНЗ на дистанційне навчання, а в школах осінні канікули почати раніше.