У місіях ООН беруть участь понад 300 українських миротворців - Кулеба

У миротворчих операціях Організації Об’єднаних Націй беруть участь понад 300 громадян України.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час урочистої церемонії підняття прапора ООН у Києві з нагоди 75-ї річниці заснування організації.

«Понад 300 українців наразі беруть участь в операціях ООН з підтримання миру», - сказав Кулеба.

Міністр запевнив, що Україна беззастережно віддана Статуту ООН та послідовно сприяє утвердженню поваги до верховенства права, бере активну участь в операціях ООН з підтримання миру, робить важливий внесок у захист прав людини, роззброєння та сталий розвиток.

«ООН так само постійно підтримує Україну, зокрема у контексті російської агресії проти нашої держави», – зазначив український дипломат.

Крім того, він привернув увагу до деструктивної поведінки РФ.

«У мене як міністра закордонних справ України є багато питань до Ради Безпеки ООН, де Росія як постійний член дозволяє собі знущатися над принципами Організації Об’єднаних Націй. Але у мене немає питань до ООН загалом, тому що вона є надійним другом і партнером України», - зауважив міністр.

Також Кулеба висловив вдячність ООН за підтримку України.

«Мало хто знає також про ту технічну допомогу, яку надає ООН Україні. А це, лише за останній рік, майже 145 млн доларів. А на гуманітарні цілі в Україні ООН мобілізувала загалом понад пів мільярда доларів США», - наголосив він.

Дипломат додав, що Україна готова і надалі бути надійним союзником ООН у підтриманні та будівництві миру у світі.

«Як держава-член ООН ми і надалі будемо разом боротися за справедливість. Бо саме для цього насправді ООН і існує: для побудови справедливого миру. Разом з ООН – до справедливого миру у справедливому світі!» – підсумував міністр закордонних справ.