У МОЗ пояснили, чому постачальником китайської вакцини в Україну обрали компанію «Лекхім»

Китайська компанія Sinovac Biotech наполягала на заключенні договору про закупівлі вакцини проти COVID-19 Україною через фармацевтичну компанію «Лекхім».

Про це на брифінгу 20 січня сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«За пропозицію та за наполяганням компанії Sinovac Biotech, до процесу перемовин був залучена компанія, з якою вони співпрацювали раніше і співпрацюють зараз - компанія «Лекхім». Після того, як підійшло питання щодо відповідного заключення договорів, ми ще раз вернулися щодо нашого бажання укладання відповідного договору безпосередньо з компанією Sinovac Biotech. Ми отримали відповідь, що вони хотіли б мати цей договір через компанію «Лекхім», яка вже безпосередньо буде займатися постачанням цих вакцин», - сказав Степанов.

За його словами, МОЗ зверталося щодо закупівлі вакцини від коронавірусу до двох китайських компаній - Sinovac Biotech та «Сінофарм».

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я уклало контракт про постачання на територію України в максимально короткі терміни вакцини проти COVID-19 виробництва китайської компанії Sinovac Biotech в обсязі 1,9 млн доз.

Українська група фармацевтичних компаній «Лекхім» уклала з Sinovac Biotech угоду щодо постачання у І півріччі 2021 року 5 млн доз вакцини проти COVID-19.