У МОЗ пояснили, за яких випадків в Україні видаватимуть паперові лікарняні

Попри те, що з 1 жовтня в Україні лікарняні почали оформлювати в електронному форматі, ще залишилися кілька випадків, за яких довідки видаватимуть у паперовому вигляді.

Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Зокрема, це стосується продовження і закриття листків непрацездатності, які були оформлені до 1 жовтня. Також паперові довідки дозволяють тим, у кого сплив термін можливості внести зміни до медичного висновку.

«У таких випадках це буде розглядатися на базі лікарського закладу консультативною комісією, підписуватися безпосередньо керівником закладу», — пояснив очільник відомства.

Також видаватимуть лікарняні в паперовому вигляді, якщо виникне технічна проблема і впродовж семи днів не буде змоги передати дані з електронної системи охорони здоров’я до Пенсійного фонду.

Паперові бланки видаватимуть і тим, хто оформлює довідку на отримання лікарняного за формою № 147/о (при народженні дитини).

Нагадаємо, з 1 жовтня в Україні оформлення усіх лікарняних тепер відбуватиметься винятково з внесенням даних до електронної системи охорони здоров’я.