У Раді запропонували відмовитися від переходу на «літній час»

Перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук зареєстрував законопроєкт №4201, яким пропонується відмовитися від подальшого переведення стрілок годинників на «літній час» по всій Україні.

Про це він повідомив у Facebook.

Так, Стефанчук зазначив, що закріплення на території України єдиного київського часу має багато переваг.

За його словами, вчені довели, що щорічний перехід на «літній час» і повернення назад на поясний негативно впливає на здоров’я людей: погіршується самопочуття, знижується працездатність, спостерігається значне загострення хронічних хвороб.

Стефанчук також нагадує, що 84% жителів країн ЄС проголосували за скасування переходу на «літній час». Це підтримав Європарламент. Відтак, відмова від переведення годинників сприятиме євроінтеграції України, каже політик.

Крім того парламентар переконаний, що нововведення буде спрямоване на протидію агресії з боку Росії. Він пояснює, що нині на окупованих територіях встановлений час держави-агресора.

«Закріплення на всій території України єдиного київського часу дасть змогу зміцнити наші безпекові позиції та сприятиме деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій», — наголошує Стефанчук.

Зазначимо, що у західній частині Росії, зокрема у Москві, місцевий час відрізняється від київського на одну годину. Влітку цієї різниці немає, оскільки у РФ не переводять годинники.

Згідно з даними на сайті Ради, законопроєкт №4201 «Про обчислення часу в Україні» зареєстровано 9 жовтня і передано на розгляд Комітету.