У РНБО прогнозують втричі більше випадків COVID-19 через 2 місяці

За песимістичними прогнозами в Україні до місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня, може бути утричі більше зафіксованих випадків коронавірусу — 360 тисяч (нині 112 тисяч). За такого сценарію на Україну чекають одні з найскладніших виборів. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, передає пресслужба РНБО.

Про проведення місцевих виборів в умовах пандемії у РНБО говорили на нараді 27 серпня. Данілов на ній наголосив, що в Україні можливе суттєве зростання кількості нових випадків COVID-19, якщо українці не дотримуватимуться карантину.

«Станом на 25 жовтня, за песимістичним сценарієм, ми будемо мати 360 тис. випадків зараження, і ми маємо бути до цього готові», — сказав він.

Він зазначив, що про такі дані свідчать результати проведеного за допомогою програмно-апаратного комплексу «СОТА» моніторингу.

Секретар РНБО каже, що зважаючи на умови загострення епідемії, «вибори 25 жовтня будуть одними з найскладніших за весь період незалежності». Додав, що їх потрібно організувати з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ України. 

Зазначимо, напередодні Данілов заявив, що «у світі наразі триває біологічна війна, наслідки якої відчуває весь світ».