У Сімферополі води залишилось на 100 днів, планують обмежети її постачання населенню — ТАСС

В анексованому Сімферополі питної води залишилося 90-100 днів. Окупаційна влада планує відключити гаряче водопостачання та обмежити постачання холодної води. Про це передає ТАСС з посиланням на підконтрольного РФ главу Держкомітету з водного господарства та меліорації Криму Ігоря Вайля та на підконтрольну Росії «голову адміністрації» Сімферополя Олену Проценко.

«Води залишається на 100 днів, а з урахуванням того, що сьогодні 722 тисячі кубометрів прийшло, а витрата 140 тисяч, вже 104 дні», — сказав Вайль.

Він додав, що у трьох водосховищах, з яких подається вода в місто, накопичено на 25-28 мільйонів кубометрів води менше, ніж у минулому році через недостатню кількість опадів. За словами Вайля, «ситуація не критична, але напружена»

Як інформує ТАСС, за словами Олени Проценко у Сімферополі введуть графік подачі води. Гарячу воду не подаватимуть у всі дні, крім суботи та неділі. А з 10 лютого холодну воду подаватимуть уранці та ввечері.

Крім того, постійний представник президента України в Криму Антон Кориневич зазначив у Facebook, що Україна не планує відновлювати водопостачання до Криму. Він додав, що «вода з каналу піде в Крим тільки після деокупації».